Edmonton i Calgary dva su kanadska kluba u NHL-u, a rivalstvo između njih je ogromno. Gotovo da nema utakmice, a da ne bude iskri. No, tučnjava igrača sasvim je uobičajena stvar u NHL-u, tučnjava golmana, baš i ne. I zato su te tučnjave toliko spektakularne. Cijela utakmica bila je na rubu incidenta, a krajem druge trećine sve je eskaliralo u masovnu tučnjavu.

Prvo su se potukli igrači, a onda je Mike Smith iz Edmonton Oilersa došao na centar, izazivajući na taj način golmana Calgaryja Cama Talbota. U takvim situacijama, protivnički golman može prihvatiti tučnjavu, a i ne mora. I kad je Cam Talbot krenuo, dvorana je eksplodirala. Sedam godina čekali su navijači da vide tučnjavu golmana…

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Šakački obračun odmah je zapalio sve društvene mreže. S razlogom, jer nekad je NHL bio puno žešći, tučnjave igrača, pa i golmana, bile su uobičajena stvar. Danas su tučnjave golmana toliko rijetke da je ova odmah iskočila u prvi plan. Odmah su skinuli rukavice i krenuli udarati… Bilo je nekoliko udaraca u glavu, a pobijedio je, ako se to tako može reći, golman Edmontona. 

Naravno, odmah nakon tučnjave oba golmana su isključena. Bila je to utakmica u kojoj su suci imali toliko posla da je bilo čak 102 minute isključenja. Rezultat, ako vas baš zanima, bio je 8-3 za Edmonton. Ali, o njemu nitko ne priča…

Više saznajte na izvornom linku: Dubravko Miličić – Tučnjava golmana u NHL-u nakon sedam godina / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.