Doktorantica etnologije i kulturne antropologije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Bavila se društvenim sjećanjem i identitetima. Radila na promociji kulturnih i sportskih vrijednosti. Nekadašnja rukometašica.

Hrabra žena koja je odlučila da se bori s vjetrenjačama i da ih u konačnici pobijedi. Nažalost, bitku sa koronavirusom nije dobila iako se lavovski borila već danima.

Lejla je nekadašnja igračica ŽRK Krajina, tuzlanskog Jedinstva i ŽRK Živinice, jedan od osnivača škole rukometa „Dundo Bears“ u Cazinu.

Pored rukometa bila je uključena u veliki broj projekata a posljednjih godina bila je doktorant na Univerzitetu u Zagrebu.

Učestvovala je u projektu “Čitanje za Srebrenicu”, koji je pokrenut od strane Memorijalnog centra Srebrenica, te predstavlja aktivnost čiji je cilj naglašavanje ličnog identiteta svakog od žrtava genocida.

Uvijek nasmijana i vedra lica a svako ko ju je poznavao reči će da je Lejla bila jedna izuzetna i posebna osoba.

Obnašajući funkciju Generalnog sekretara Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, Lejla je nakon godina i godina čekanja Bosnu i Hercegovinu uvrstila na međunarodnu listu potpisnika RINCK konvencije.

Lejla se uvijek isticala društvenim angažmanom u humanitarnim i kulturnim aktivnostima, a posebno je bila zadovoljna svojim doprinosom Muzeju ratnog djetinjstva. Bila je saradnik mnogih velikih medija i svojim tekstovima oduševljavala javnost.

Lejlin odlazak veliki je gubitak za bh rukomet i naše društvo o cjelini.

Molimo dragog Allaha dž.š. da našoj Lejli podari dženet, porodici sabur, a svima nama u amanet da je se rado sjećamo i uspomene na mnoga druženja sa njom.

Izvor: RTV USK

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.