Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH, razgovarao je večeras telefonom s predsjednikom Republike Turske Redžep Taip Erdoanom o situaciji prouzrokovanoj pandemijom koronavirusa.

Tokom razgovora su razmijenjene informacije o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i Turskoj u vezi sa borbom protiv širenja koronavirusa.

Predsjednik Erdoan obećao je da će Turska Bosni i Hercegovini uputiti pomoć u medicinskoj opremi.

– Prošle sedmice je moj Kabinet, na osnovu potreba koje imaju naši stučni medicinski timovi, sačinio specifikaciju i uputio Ministarstvu zdravstva Turske molbu za pomoć. Večeras me predsjednik Erdogan pozvao telefonom i saopćio mi da će ta pomoć biti odobrena Bosni i Hercegovini. Na tome sam zahvalio turskom narodu i njemu lično u ime svih građana naše zemlje – kazao je Izetbegović za Fenu.

Izetbegović je Erdogana informirao  o blokadi institucija Bosne i Hercegovine od strane političkih predstavnika iz RS-a.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Turska šalje pomoć BiH koju je prošle sedmice Izetbegović zatražio od Erdoana / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.