Nakon mučnih 11 dana i borbe s korona virusom, bivši turski reprezentativac i nekadašnji golman Barcelone Rüstü Recber (46) napokon je napustio bolnicu i i pobijedio korona virus.

To je objavila njegova supruga Isil koja mu je, kako su pisali turski mediji, i prenijela virus.

– Kakav prekrasan dan. Hvala Bogu, nakon dugog perioda i 11 dana oporavka moj suprug je otpušten iz bolnice. Ipak, nisam posve sretna jer ima toliko pacijenata u bolnicama i koji se tek oporavljaju…nastavit ću se moliti za one koji se bore na intenzivnoj njezi – rekla je Isil. 

Foto: REUTERS/Davor Plukavec/Pixsell

Ona je prije desetak dana doputovala iz SAD-a, nije odradila propisanih 14 dana samoizolacije. A odmah po dolasku s puta je, navodno, otišla u svoj kozmetički salon te ugrozila živote mnogih, pa tako i svog supruga.

Muža je morala natjerati da ode u bolnicu. Stvar je bila dramatična:

– Ma danima je imao temperaturu. Onda su krenuli teški simptomi. Slabost, umor, gubitak apetita… A koža mu je postala siva! Jedva je disao, neprestano kašljao. Kada više nije mogao ni pričati, a otkucaji srca postali nepravilni natjerala sam ga da idemo u bolnicu.

Recber je rekorder po broju utakmica za tursku nogometnu reprezentaciju, preko 120 nastupa kroz dva desetljeća. U više je navrata branio protiv Hrvatske. Na Euru u Engleskoj 1996. zaobišao ga je Goran Vlaović i zabio gol za pobjedu te je tada Rüstü bio tragičar.

Na Euru 2008. je u 122. minuti izveo prekid koji je Turke naposljetku odveo do penala u četvrtfinalu. A na penale su izbacili Bilićeve Vatrene s Europskog prvenstva.

Više saznajte na izvornom linku: Zdravko Barišić, Danijel Vukušić – Turski golman pobijedio je korona virus / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.