Tužilaštvo BiH nije 14. januara izdalo naredbu da se izvrši pretres objekata, računa i svih transakcija koje koristi predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

“To nije naša informacija i nije tačna. Nemam komentare na takve informacije”, rekao je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić, prenose federalni mediji.

Međutim, Tužilaštvo BiH nije Srni ni potvrdilo ni demantovalo informaciju da je 14. januara izdalo naredbu da se izvrši pretres objekata, računa i svih transakcija koje koristi predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.Na pitanje Srne da li je ova informacija tačna, te da li se vodi istraga protiv predsjednika Dodika, iz Tužilaštva BiH je stigao kratak odgovor.

“Bez komentara”, navodi se u dopisu iz Tužilaštva BiH.

Agencija Srna juče je prenijela da Tužilaštvo BiH izdalo naredbu da se izvrši pretres .Iz Republike Srpske u više navrata ukazivano je da je rad Suda i Tužilaštva politički motivisan i da njime upravlja strani državljanin Hasan Pleh.

Da se u Republici Srpskoj ovih dana očekuje akcija Sipe, koja će po nalogu Tužilaštva BiH biti pandan spektakularnom hapšenju lideru SBB-a Fahrudina Radončića prenose i Narodne novine.