Selmi Cikotiću, ministaru sigurnosti u Vijeću ministara, će odlukom Tužilaštva BiH biti ponovo razmotren status u optužnici za ratne zločine protiv hrvatskog civilnog stanovništva na području Bugojna.

Tužilaštvo navodi kako je uvažilo žalbu advokata koji zastupa 13 Hrvata iz Bugojna te jednog iz Livna protiv odluke tužitelja o obustavi istrage prema Selmi Cikotiću zbog krivičnog dijela ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

“Postupajući tužilac će ponovo razmotriti i ocijeniti sve dokaze nakon čega će donijeti novu tužilačku odluku”, stoji u odluci.

Ranije je tužiteljica Slavica Terzić utvrdila da ne postoji osnov sumnje da je osumnjičeni Cikotić počinio krivično djelo odnosno da nije kršio pravila međunarodnog prava niti da postoje dokazi za bilo koje drugo krivično djelo – krivična djela protiv čovječnosti i vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom.

Zbog ovog predmeta čelnici HDZ-a osporavali su izbor Cikotića za ministra sigurnosti BiH.

Izvor: Klix.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.