Tužilaštvo koristi neprimjeren termin, Sanski Most, Ključ i druge općine su oslobođene, a ne osvojene

Avaz
Na Sudu BiH završeno je ročište o prijedlogu Tužilaštva BiH za određivanje pritvora Atifu Dudakoviću i ostalima.

Na Sudu BiH završeno je ročište o prijedlogu Tužilaštva BiH za određivanje pritvora Atifu Dudakoviću i ostalima.

Sud će odluku o prijedlogu Tužilaštva BiH donijeti do 18 sati u nedjelju.

Advokat Ekrema Dedića, Fahrija Karkin kazao je na ročištu da se ova istraga “vodi već 10 – 12 godina, te upitao koja je to činjenica odlučila da se filmski hapse ljidi”.

– Sumnjam da se politika umiješala. Zašto se to nije uradilo prije mjesec, to se radi pred izbore – istakao je Karkin, te procijenio da Sud neće odrediti pritvor.

Asim Crnalić, advokat Atifa Dudakovića i Ibrahima Nadarevića u sudnici je naglasio da je u prijedlogu Tužilaštva uočio niz kontradiktornosti.

Rekao je i da Tužilaštvo navodi da su općine koje se pominju – Sanski Most, Ključ i druge osvojene, što nije primjeren termin, nego su oslobođene.

Naveo je i primjer da Dudaković nije bio u Krnjeuši, kako je to Tužilaštvo prezentiralo kroz iskaze zaštičenih svjedoka.

Obrazlažući zašto je protiv prijedloga pritvora Crnalić je rekao da je do sada saslušano oko 400 svjedoka i da ni na jednog nije vršen uticaj.

– Tužilaštvo je namjerno ostavilo 15 svjedoka za saslušanje, kako bi imalo alibi za traženje pritvora – dodao je Crnalić.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...