Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a prije nekoliko dana, gostujući na RTRS-u,izjavio je da je ambasador BiH u Pakistanu falsificirao ulazne vize za Pakistanaca koji se nalaze u BiH.

Dodik je pojasnio kako su na nedavnom sastanku u Predsjedništvu ovu informaciju iznijeli predstavnici Ministarstva sigurnosti u Vijeću ministara BiH naglasivši da Pakistanci koji su ušli u BiH sa falsifikovanim vizama predstavljaju sigurnosni problem.On je rekao da podržava ideju deportovanja migranata nazad u Pakistan jer smatra da mogu napraviti ozbiljan problem, ali da proces koče pojedine politike u BiH koje žele da ih zadrže.

Tragom ove informacije člana Predsjedništva BiH, kontaktirali smo Tužilaštvo BiH. Na upit da li je ova pravosudna institucija upoznata s tvrdnjama člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, da se u našoj zemlji nalaze Pakistanaci s lažnim vizama koje im je izdao bh.ambasador u toj zemlji nam je odgovoreno:

U Tužilaštvu BiH u radu je predmet, sa izvješćem Granične policije, a koji se odnosi na navode o nezakonitostima oko izdavanja viza državljanima Pakistana, prilikom njijhovog dolaska u BiH. Postupajući tužitelj zatražio je da se izvrše određene provjere u BiH i inozemstvu​, te izuzeo određenu dokumentaciju i tužiteljstvo radi na predmetu zajedno sa partnerskim policijskim agencijama – stoji u odgovoru Borisa Grubešića, glasnogovornika Tužilaštva BiH.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.