U četvrtak (02.05.) oko 22:30 sati u bašti objekta brze prehrane “Mozaik” u centru Tuzle izvršeno je krivično djelo krađe.

Tuzlanski.ba je u posjedu snimka nadzorne kamere na kojem se vidi kako i na koji način je “pokupljena” lična torbica koju je kako saznajemo vlasnik na nekoliko trenutaka ostavio bez nadzora.

Nakon što su dva mladića u prolazu primjetila “plijen” sugestivno glavom jedan od njih je dao znak djevojčici koja je bila u društvu najvjervoatnije majke da torbicu uzme sa stolice, što je malecka odmah i učinila. Djevojčica od oko 10-tak godina je torbicu uzela, prebacila je preko ramena i udalja se od objekta.

Prema informacijama do kojih je Tuzlanski.ba došao, nekoliko dana nakon što je djelo izvršeno, prijavljen je pronalazak torbice u kojoj je pronađeno sve osim veće količine novca koji se u njoj nalazio.

Video objavljujemo kao poziv na opreznost svim sugrađanima da paze na lične stvari obzirom da živimo u vremenu u kojem krađe postaju sve učestalije, a njihovih izvršilaca nažalost sve je više.