Zbog obilnih padavina koje su tokom večeri pogodile Tuzlu pričinjene su brojne štete u gradu. Gradski štab Civilne zaštite Tuzla proglasio je stanje prirodne nesreće.

Sinoć je u Tuzi u samo 40 minuta palo 70 litara po metru kvadratnom. Brojna naselja u Tuzli su ostala bez napajanja električnom energijom, voda je prodrla u podrumske porostije dok je jak olujni vjetar rušio drveće, fasade i tende.

Brojne saobraćajnice i raskrsnice u Tuzli zbog velike količine padavina za kratko vrijeme našle su se pod dubokim talogom vode što je prouzrokovalo otežano odvijanje saobraćaja.

Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla je imala 10 teških intervencija.

Kako je istaknuto na sjednici Gradskog štaba očekuje se reaktiviranje klizišta, situacija je složena, formirana je komisija za štete.

Izvor: N1

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.