Njegovi roditelji se nisu se pojavili otkad je dovezen na liječenje, niti ga iko posjećuje u novosadskoj Dječjoj bolnici

Dječak M.K. (4), koji je teško bolestan od više bolesti od rođenja, već 13 mjeseci leži u novosadskoj Dječjoj bolnici, a njegovi roditelji nisu se pojavili otkad je dovezen na liječenje, niti ga iko posjećuje.
– Ležala sam sa kćerkom ljetos u bolnici i vidjevši situaciju u kojoj je mališan, kupila sam mu odjeću i hranu. Kad smo izašle iz bolnice, nastavila sam da mu donosim hranu, ali nam je nakon nekog vremena zabranjeno da dolazimo pošto nismo u srodstvu – priča majka koja je željela da ostane anonimna.

Ona dodaje da se niko od porodice nije interesovao za ovog mališana, a to za beogradski Blic nezvanično potvrđuju i zaposleni u bolnici.

Novosađanka, koja trenuntno radi u Francuskoj, a koja je takođe željela da ostane anonimna jer joj se dijete liječi u Dječjoj bolnici, kaže da je ona čak željela da usvoji ostavljenog mališana.

– Vrlo često smo ga obilazili dok sam bila u Srbiji. Ja sam čak predložila da mu postanem hraniteljka, ali mi je socijalna radnica u bolnici rekla da mu treba specijalizovani hranitelj i da ja nemam dovoljno dobre uslove – dodaje naša sagovornica.

Kaže da su se i ona i njena kćerkica razboljele za ostavljenim dječakom.

– Mnogo smo ga zavoljele. Molili smo da nas puste da dolazimo makar vikendom, ali nam nisu dali. Zbog svih pritisaka morala sam da odustanem od te borbe – dodaje ona.

Umjesto dječakovih roditelja, kaže da je ona bila tu kada je imao teške operacije, kupala ga je i presvlačila.

Direktor Dječje bolnice dr. Slobodan Grebelinger kaže da se dešava da roditelji ostave djecu i ne vrate se.

– Zbog takvih slučajeva zovemo socijalne radnike, ali naš posao je samo liječenje djece, a oni se brinu o ostalom. Postoje roditelji koji imaju više djece, pa ne dolaze često u posjete – kaže dr. Grebelinger i dodaje da zbog zaštite prava pacijenata ne može da komentariše konkretne slučajeve ostavljene djece.