Bjelorusija je jedno od posljednjih svjetskih utočišta sporta. Tamošnja vlada predvođena predsjednikom Lukašenkom ne mari pretjerano za korona virus pa se tako sport još igra, počevši od nogometnog prvenstva.

– Drugog travnja otkazani su svi događaji s međunarodnim sudionicima, no nacionalno prvenstvo nastavlja se. Svakodnevno procjenjujemo situaciju, a u potpunosti vjerujemo u naš zdravstveni sistem i trenutačno nema razloga da zaustavimo prvenstvo. Smatramo da se liga može nastaviti – rekao je jedan od čelnika Bjeloruskog nogometnog saveza Sergej Žardetski za ESPN.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

S obzirom na to da su sva ostala prvenstva stala, sve televizijske kuće žele kupiti prava na prijenos bjeloruskog prvenstva. Prava se prodaju diljem svijeta, a već je preko deset novih država pokazalo svoj interes za kupovinu istih:

– Ovako nešto nam se nikada nije dogodilo. Prije smo imali probleme s prodajom TV prava, bilo je malo interesanata. Sad imamo mnoštvo poziva, još nikad nismo bili u ovakvoj poziciji – otkrio je glasnogovornik njihovog nogometnog saveza.

Tamošnji predsjednik nogometašima je poručio da protiv korone popiju votku i otiđu u saunu, no nogometaš Dinamo Minska Danilo otkrio je kako liječnici itekako paze na igrače:

HRVAT U BJELORUSIJI

‘Predsjednik nam je rekao da pijemo votku protiv korone…’

– Itekako paze na nas. Uz to, stalno nam daju savjete za higijenu, zdravu prehranu i sve je posvećeno tomu da se igrači osjećaju dobro. Svakodnevno nas testiraju, mjere nam temperaturu…

Bjelorusku ligu možete gledati i u Hrvatskoj. Prijenose uživo ima Sport Klub, a više pročitaje u članku ispod.

TV PROGRAM

Ne bojte se! Nogometa još ima, a i vi ga možete gledati uživo

Više saznajte na izvornom linku: Ricardo Kulušić – TV prava za prijenos bjeloruske nogometne lige prodaju se kao luda / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.