Twitter razmatra mogućnost naplate članarine za poslovne korisnike. Mikro-bloging servis koji se u posljednjih nekoliko godina bori da poveća bazu svojih korisnika provodi istraživanje o procjeni interesa za ovu ideju.

Oni koji budu plaćali članarinu imat će poboljšanu verziju TweetDecka, Twitterovog interfejsa koji je funkcionalniji nego Twitter.com. Kompanija još nije objavila da li planira uvesti članarinu i za obične korisnike. Reklamni prihodi su trenutno jedini značajan prihod kompanije, ali i oni su u padu, a broj aktivnih korisnika se nije značajno promijenio.

O novoj ideji kompanija je za sada anketirala mali broj korisnika.

“Redovno provodimo istraživanja kako bismo dobili povratne informacije o iskustvima korisnika. Istražujemo nekoliko načina kako bismo TweetDeck učinili boljim za profesionalce. Ovaj alat će pružiti uvid u ono što se gleda i postavlja, u trendove, analize aktivnosti i naprednu analitiku. Bit će dizajniran da olakša držanje koraka sa publikom i dobijanje više sadržaja i informacija u realnom vremenu”, saopćili su iz kompanije.

Ukoliko se odluči za ovakav korak, Twitter će se takmičiti sa postojećim igračima kao što su SocialFlow i HootSuite.