Doživio sam neobično iskustvo. Nepoznati stranac pokucao mi je noćas na vrata i rekao da se želi ubiti, ali da želi prvo popričati samnom, započeo je priču Tyson Fury (31), bivši teškaški prvak u boksu, ali i osoba koja se borila sa suicidalnim mislima.

🗣️ Tyson Fury: “I had a random stranger come to my house tonight, told me he was about to commit suicide, but he needed to speak to me first before he did it…”

[📽️ @Tyson_Fury] pic.twitter.com/hNnPe1YkBu

— Michael Benson (@MichaelBensonn) 3. prosinca 2019.

Fury je odlučio kako će sa spomenutim strancem otići na trčanje te će mu pokušati objasniti kako si nije vrijedno oduzeti život. 

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

– Ponizan sam, ali i isfrustriran u istom trenutku. Nakon što mi se obratio, odveo sam ga na trčanje. Nakon razgovora i pretrčane tri milje, otišao je sretan kao malo dijete i mislim da je uspjelo – objasnio je Tyson.

Čovjek je pokucao na prava vrata jer se upravo Fury svojevremeno borio s teškom depresijom i bio na rubu suicida. 

Foto: Screenshot/Tyson Fury

– U ljeto 2016. godine kupio sam novi Ferrari. Vozio sam po autoputu i kazaljka je bila na 305 kilometara na sat. Išao sam ravno prema betonskom mostu. Nije me bilo briga ni za što. Samo sam želio sve okončati. Već sam se pozdravio sa životom kad sam
čuo glas ‘Nemoj, misli na djecu i obitelj, na sinove i kćer koji će odrastati bez oca’. Malo prije mosta sam usporio i stao sa strane. Tresao sam se… Tad sam si rekao da je to zadnji put da uopće razmišljam o samoubojstvu – rekao je Fury koji je tad potražio pomoć kakvu je on sad pružio.

Nakon toga se Fury ostavio alkohola i droge te vratio sportu. Dvije godine uopće nije boksao, dogurao je u najtežoj depresiji do 170 kilograma, ali onda je prelomio – vratit ću se jači nego ikada. Tyson se ostavio alkohola, droge, provoda i loše prehrane i svaki je dan mukotrpno trenirao. Skinuo je gotovo 70 kilograma! Pobijedio je svoju najtežu borbu još od rođenja, riješio se depresije i ponovno počeo boksati. A sad je poslao poruku za sve koji se nalaze u situaciji u kakvoj je i sam bio.

Foto: Instagram/orijent

– Za sve one vani koji razmišljaju o samoubojstvu, ne činite to. Bit će bolje, obećajem vam. Postoji pomoć i to već iza ugla, potražite medicinsku pomoć odmah i vratit ćete se na pravi put. Nije gotovo. Nije bilo gotovo tad, nije gotovo sad. Ne predajte se, borite se i nikada ne odustajte. Kao što sam ja ustao u 12. rundi protiv Wildera. Bez obzira na to koliko puta padnete, nemojte ostati na dnu. Dignite se iz toga jer se mi nikad ne predajemo – objasnio je Fury.


Više saznajte na izvornom linku: Fabijan Hrnčić – Tyson Fury spasio čovjeka od suicida / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.