Portugalska rukometna reprezentacija podigla se iz pepela. Definitivno je najveće iznenađenje ovog Evropskog prvenstva, na kojem je iznenadila sjajne reprezentacije. Posljednja žrtva bila je Mađarska.

Portugal je igrao za peto mjesto, a Mađarska za polufinale, a s obzirom na viđeno, izgledalo je kao da je obrnuto. Portugalci su pobijedili Mađare sa 34:26 i tako im uništili snove o polufinalu Eura, a tamo direktno poslali Slovence, koji su ih pobijedili.

Za Portugalce je u tom okršaju na gol stao Humberto Gomeš (Gomes). Ovaj Euro je njegov prvi nastup za reprezentaciju na velikom prvenstvu i to je bilo dovoljno da se Gomeš potpuno slomi od emocija. Naime, već su mu 42 godine, a igrati za reprezentaciju na velikom takmičenju znači mnogo svakom igraču.

Uspio je Gomeš obraniti tek jedan šut u utakmici sa Mađarskom, ali su i to i sam izlazak na teren za njegovu zemlju bili dovoljan motiv da brizne u plač. 


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – U 42. godini prvi put zaigrao za reprezentaciju pa zaplakao od sreće / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.