Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u saradnji sa policijskim službenicima Policije Brčko distrikta BiH, danas su (10.6.2015. godine) u operativnoj akciji „Jezero“ lišili slobode četiri osobe.

Lišenja slobode izvršena su na osnovu naredbe postupajućeg tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH. Slobode su lišene osobe inicijala N.A. (1974), S.I. (1974) i S.T. (1982) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 207a KZ Brčko distrikta BiH „Trgovina ljudima“, u vezi sa članom 31. istog zakona „Saizvršilaštvo“, te osoba inicijala  Z.B. (1995), koje se dovodi u vezu sa izvršenjem krivičnog djela iz člana 213. KZ Brčko distrikta BiH “Vanbračna zajednica sa mlađim maloljetnikom”.

Osobe lišene slobode privedene su u službene prostorije SIPA-e u Tuzli i Policije Brčko distrikta BiH u Brčkom, gdje će biti kriminalistički obrađene. Nakon kriminalističke obrade, o eventualnom određivanju pritvora za navedene osobe odlučit će postupajući tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

/Biscani.net