U akciji “Stranac” slobode lišeno jedno lice

biscani.net

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (u daljem tekstu :SIPA), jutros su (10.9.2018. godine) na području Sarajeva, po naredbi Tužilaštva BiH, realizovali operativnu akciju kodnog naziva “Stranac” u kojoj je jedno lice lišeno slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivčno djelo iz člana 217. KZ BiH “Primanje dara i drugih oblika koristi”.

Prilikom realizacije navedene akcije policijski službenici SIPA-e su po naredbi Suda Bosne i Hercegovine, izvršili pretrese stambenih objekata, motornih vozila i lica na tri lokacije.

Lice lišeno slobode sumnjiči se da je u proteklom period kao službeno lice u institucijama BiH, obavljajući službenu dužnost, ucjenjivao strane državljane, te od istih zahtijevao dar ili neki drugi oblik koristi, i to u više od 10 slučajeva, te od istih primao mito ili drugi oblik koristi, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

Po okončanju pretresa, u službenim prostorijama SIPA-e izvršena je kriminalistička obrada nad licem lišenim slobode, koji će u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH na dalje postupanje.

Tokom realizacije operativne akcije „Stranac“ policijskim službenicima SIPA-e, pomoć su pružili policijski službenici MUP Kantona Sarajevo.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...