U sali Doma kulture Bihać danas je održana Javna rasprava na temu “Migrantska kriza u Unsko-sanskom kantonu” čiji organizator je Regionalno vijeće građana Bosanske krajine.

U sali Doma kulture Bihać danas je održana Javna rasprava na temu “Migrantska kriza u Unsko-sanskom kantonu” čiji organizator je Regionalno vijeće građana Bosanske krajine. Odziv građana je bio jako loš, a raspravi nisu prisustvovali ni predstavnici lokalnih i kantonalnih vlasti. Razlog tome su, tvrdi Senad Bajrić koordinator Vijeća, pritisci koji su na građane izvršeni tokom proteklih dana.

“Naš plan je da okupimo što veći broj građana kako bi dobili podršku za osnivanje kantonalnog operativnog tijela za zastupanje interesa i stavova građana u pogledu migrantske krize. Prije nekoliko sati smo dobili informaciju da su vršeni određeni pritisci u cilju opstrukcije ovog skupa. Prije nekoliko dana smo imali najave dolaska više stotina građana ovdje u Bihać, a danas ih je bio vrlo mali broj”, rekao je Bajrić, javlja Anadolu Agency (AA).

(aa.com.tr/ba)