U Bihaću otpočela kampanja “Svi smo mi djeca” (VIDEO/FOTO)

Biscani.net

Danas je u Bihaću upriličeno oslikavanje murala na zidovima Pasarele kao znak početka  kampanje “Svi smo mi djeca” koju u BiH sprovodi organizacija Save the Children u cilju podizanja svijesti  o važnosti uključivanja djece s poteškoćama u obrazovanje i društvenu zajednicu.

Kampanja pod sloganom Svi smo mi djeca sa hashtagom #MiDjeca usmjerena je na roditelje djece tipičnog razvoja tj. djece bez poteškoća u razvoju, koji su ujedno i donosioci odluka, te širu javnost.

Svako dijete ima pravo da živi, uči i bude zaštićeno. #SaveTheChildren

Posted by Biscani.net on jueves, 21 de septiembre de 2017

U fokusu kampanje bit će i pozitivne prakse inkluzije uspostavljene u Unsko-sanskom kantonu: Prije godinu dana su u Bihaću i Cazinu otvoreni Centri za razvoj inkluzivnih praksi – CRIP, uz podršku Save the Children i učešće kantonalnih i lokalnih institucija vlasti.

Posted by Biscani.net on jueves, 21 de septiembre de 2017

-Na ovaj način želimo odaslati poruku o potrebi za ravnopravnim uključivanjem djece sa poteškoćama u razvoju u noramlne tokove obrazovanja, jer se inkluzija u BiH do sada nedovoljno sprovodila i na jedan drukčiji način koji je više bio fokusiran na medicinski model inkluzije, umjesto na socijalni kakvog mi želimo prezentirati. Bihać i Unsko-sanski kanton prednjače kada je u pitanju inkluzija ovakve djece. – kaže za portal Bišćani.net Denis Šiljak iz organizacije “Save the children”

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...