Današnju, vanrednu, akciju darivanja krvi organizovao je Crveni križ Grada Bihaća u saradnji sa Službom za transfuzijsku medicinu Kantonalne bolnice „Dr. Irfan Ljubijankić“.
Akciji darivanja krvi odazvali su se kako dugogodišnji, tako i mlađi davaoci spremni pomoći građanima čiji su životi ugroženi.

U prvih sat vremena, krv je darovalo osmero davalaca, a dobar odziv zabilježen je i u nastavku akcije, kaže dr. Tarik Zejćirović, načelnik Službe za transfuzijsku medicinu Kantonalne bolnice „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću.

Zalihe krvne plazme potrebno je stalno obnavljati kako bi se u svakom trenutku moglo odgovoriti na zahtjeve za spašavanje života unesrećenih.

(Rtvusk.ba/cazin.net)

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.