Komisija za obrazovanje USK danas je raspravljala o Prijedlogu zakona o obrazovanje odraslih.

U suštini, ovaj zakon određuje različite kaznene odredbe i definirane su stavke koje su u prethodnom periodu bile konfuzne. Usklađeni su svi principi, pa tako, između ostalog, kvalifikacije više neće moći raditi privatne, već samo javne ustanove.

Nakon jednoglasnog odobravanja Komisije, ovaj Zakon naći će se i pred skupštinskim zastupnicima u narednom periodu.

Pored ovog, iskazana je i potreba za što bržim rješavanjem problema koje ima OŠ Cazin I. Naime, stara zgrada u kojoj se odvijala nastava, neuslovna je i nesigurna za rad. Novi školski objekat je izgrađen, ali još uvijek nije u funkciji. Na inicijativu roditelja i učenika, zatražen je i stav Komisije.

Izvor: RTVUSK.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.