Pripadnici Jedinice granične policije Trebinje jučer su u graničnom pojasu na području Bileće priveli dvojicu državljana Bosne i Hercegovine M. V. (36) i L. V. (35) nakon što su spriječeni u nezakonitom prometu 4.000 kutija cigareta.
Zatečeni su prilikom premještanja cigareta iz automobila Peugeot u teretno vozilo Daf bh. nacionalnih oznaka. 

Jedan dio, tačnije 2.500 kutija cigareta “monte” bio je s akciznim markicama Crne Gore, dok preostalih 1.500 kutija cigareta “sunny” nije imalo akcizne markice. 

Obaviješteni su tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijoj su naredbi pretresena vozila u kojima su se nalazile cigarete. Tržišna vrijednost cigareta, koje su privremeno oduzete, procjenjuje se na oko 20.000 maraka, a zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda, protiv M. V. i L. V. bit će dostavljen izvještaj Tužilaštvu BiH.

Pripadnici Jedinice granične policije Velika Kladuša istog dana spriječili su nezakonit promet stotinu kilograma rezanog duhana na području Velike Kladuše. U vezu s ovim krivičnim djelom dovode se M. S. (27) i Ž. T. (31), državljani BiH, i protiv njih će bit dostavljen izvještaj Tužilaštvu BiH.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – U Bileći zaplijenjene cigarete vrijedne 20.000 maraka / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.