Rođenje čak sedam zdravih beba u jednom danu ne pamte ljekari i babice na Odjelu porodilišta u Općoj bolnici u Bosanskoj Gradišci.

Medicinsko osoblje imalo je pune ruke posla, a rezultat je fantastičan, na svijet su došle četiri djevojčice i tri dječaka.

Kada se zna da natalitet opada iz godine u godinu i da za 365 dana na svijet u ovom gradu dođe manje od 300 novorođenčadi, slika je jasna. A još je jasnija ako se zna da se u ovoj bolnici porađaju i majke iz Srpca, pa čak i iz Laktaša i Bosanske Dubice.

Sedam novorođenčadi u jednom danu u gradu na Savi na trenutak je odagnalo brige o koronavirusu, karantinu, pandemiji… Život pobjeđuje.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – U Bosanskoj Gradišci za 24 sata rođene četiri djevojčice i tri dječaka / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.