U Bosanskoj krajini zabilježena dva slučaja u kojima su žrtve djeca: Pedofil zlostavljao osnovku, 14-godišnjakinja se udala

avaz.ba

Na području koje pokrivaju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona zabilježena su dva šokantna slučaja koja su uzdrmala Krajinu, a u kojima su žrtve bila djeca.

Pripadnici Policijske stanice Sanski Most podnijeli su izvještaj o krivičnom djelu bludne radnje nad djetetom protiv 19-godišnjeg B. E. Kako saznajemo, istražitelji su utvrdili da je njegova žrtva bila osmogodišnja djevojčica. Snežana Galić, portparol MUP-a USK, potvrdila je za naš list da je 19-godišnjak ispitan u svojstvu osumnjičenoga.

– Nakon kriminalističke obrade podnesen je izvještaj nadležnom tužilaštvu. Budući da se radi o maloljetnoj osobi, djetetu, nismo u mogućnosti davati više informacija radi zaštite žrtve – dodala je Galić.

Za sada nije poznato u kojem periodu se dogodio gnusni čin. Na području općine Cazin, na osnovu službenog dopisa Policijske stanice Bugojno, kojima se obratio S. N. (43), intervenirali su policajci.

S. N. je, kako saznajemo, otac 14-godišnjakinje. On je prijavio da se njegova kćerka nalazi na području općine Cazin kod 19-godišnjeg V. Dž. te da je s njim stupila u izvanbračnu zajednicu..0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...