Dan državnosti BiH je obilježen na prigodan način uz obilazak spomen-obilježja i šehidskih mezarja kao i svečane akademije koja je održana u Domu culture u sklopu koje je održana i promocija knjige „Bosanska Krupa u vrijeme austrougarske uprave“ i izložba ratnih eksponata.

Kada je riječ o izložbi ratnih eksponata, ranije je najavljivana i biti će otvorena do 30 novembra.

Izložene su fotografije, uniforme boraca, amblemi, značke, pisani tragovi, ostaci oružja i još mnogo toga što je sačuvano iz rata, a što su vrijedni omladinci, s Mustafom Čatakovićem na čelu, prikupljali posljednje dvije godine, o čemu smo i ranije pisali.

Radi se o neformalnoj grupi mladih koja je u procesu registracije udruženja pod nazivom „511 Bosanska Krupa“ koji su se okupili još 2015. godine s ciljem čuvanja tekovina iz odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Izložba se može posjetiti radnim danima od 07:30 do 15:00 sati.

Izvor: Cazin.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.