– U Bužimu je danas održana druga izvještajna Skupština Medžlisa Islamske zajednice. U prvom svečanom dijelu sjednice dodijeljeno je devet priznja podjeljenih u tri kategorije. Sjednici je prisustvovao pored velikog broja gostiju, članova odbora i Muftija bihaćki Mehmed ef. Kudić…

Tokom svečanog dijela sjednice dodijeljeno je devet priznanja u tri kategorije i to zahvalnice za posebno aktivne članove, te doprinos napretku džemata su dobili Burzić Šerif, bagajnik u džematu Zaradostovo, Begović Ekrem predsjednik džemata Vrhovska i Dizdarević Edham predsjednik džematskog odbora džemata Prokop.

Posebna priznanja za izuzetan doprinos jačanju zajednice i dobrotvorni rad su dobili Hadžija Saleh Bajrić, Veladžić Muhamed i Dervić Jasmin.  

Plakete za životno djelo su dodijeljene Nijazu ef. Hadžiću za poduku koju je nesebično pružao tokom radnog vijeka, Sebili Dizdarević, bužimskoj heroini i majci dvojice šehida, te Mustafi Ružniću premijeru USK koji je sa Vladom USK velikim dijelom zaslužan za otvor biblioteke Islamskog centra, ali i bogat fundus knjiga koje su osigurane za potrebe ove biblioteke.(rtvusk.ba)