Crnogorsko Nacionalno koordinaciono tijelo za borbu protiv zaraznih bolesti ocijenilo je večeras opasnom situaciju u naselju TuziTuzi, gdje je danas registrovano 15 zaraženih virusom korona i poručilo mještanima da ostanu u svojim kućama s ciljem sprečavanja širenja virusa. 

Predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti Milutin Simović istakao je da je večeras donesena odluka da se pomogne stanovnicima naselja Tuzi, s ciljem sprečavanja ubrzanog širenja virusa korona.

Simović, koji je i potpredsjednik Vlade Crne Gore, naglasio je da će biti preduzete sve mjere koje propisuje struka.

Direktor crnogorskog Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša rekao je da je
 od današnjih 18 registrovanih zaraženih virusom korona, 15 iz naselja Tuzi. 

– Situacija je jako opasna. Radi se o jako infektivnom virusu koji se lako širi i može da inficira veliki broj ljudi – dodao je Mugoša.

On je pozvao stanovništvo da ostane kod kuća, a da oni koji imaju bilo kakve simptome, poput prehlade da se izdvoje u posebne sobe.

– Tuzi moraju da shvate da je ovo borba za njihov život i da moramo svi biti na tom zadatku – poručio je Mugoša.

Općina Tuzi je lokalna zajednica u Crnoj Gori sa većim albanskim stanovništvom i nalazi se na granici sa Albanijom, na 15 kilometara od Podgorice. 

Crnogorski Institut za javno zdravlje potvrdio je danas još 18 slučajeva virusa korona u Crnoj Gori, čime je broj oboljelih porastao na 47.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – U Crnoj Gori situacija sve alarmantnija, jedan grad je pod posebnom lupom / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.