Na temelju međunarodne potjernice, na području Neuma lociran je i uhapšen 23-godišnjak koji je 18. jula u Dubrovniku učestvovao u pucnjavi i ranjavanju 28-godišnjeg taksiste. Slijedi postupak njegovog izručenja Hrvatskoj. 

Dubrovačko-neretvanska policija u srijedu je saopćila kako je, zahvaljujući saradnji hrvatske i bosanskohercegovačke policije, pronašla napadača koji je sa mladićem istih godina, koji je nedostupan policiji, učestvovao u ranjavanju taksiste.

Pucnjavi je prethodio verbalni i fizički napad mladića na taksistu. Nesretni čovjek pogođen je u obje noge, nakon čega su napadači pobjegli.

Tokom uviđaja, pronađeno je i oružje iz kojeg je pucano.

Hrvatski mediji pišu da je kriminalističkom obradom vrlo brzo nakon incidenta utvrđen identitet napadača, odnosno da se radi o dvojici muškaraca u dobi od 23 godine, od kojih je jedan sa područja Dubrovačko-neretvanske županije, a drugi sa područja Zagreba.

Obojica su krivično prijavljena, jedan za pokušaj ubistva, a drugi za pomaganje u tom krivičnom djelu.

Uhapšeni 23-godišnjak trenutno se nalazi u istražnom centru te slijedi postupak njegovog izručenja Hrvatskoj. Drugi napadač za sada je nedostupan hrvatskoj policiji i za njim se intenzivno traga.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.