U eksploziji u šitskom kvartu Bagdada poginulo 14 ljudi

Fena

Broj poginulih u golemoj eksploziji u istočnom Bagdadu porastao je na 18, saopćio je policijski izvor , prenosi Reuters.

Više od 90 osoba je ranjeno u golemoj ekspoloziji u skladištu eksploziva u istočnom Bagdadu, izjavio je izvor za  Xinhuu pod uslovom da ostane anoniman.

Eksplozija se desila u večernjim satima u srijedu kada je eksploziv u kući koja se koristila kao skladište  aktiviran u blizini šiitske džamije u kvartu Sadr City sa šiitskom većinom, uporištu nacionalističkog imama Moqtade al-Sadra, čija je stranka pobijedila na parlamentarnim izborima održanim 12. maja, saopćio je izvor.

Kuća je potpuno uništena a još pet kuća u njenoj blizini teško je oštećeno, kazao je izvor, ne pružajući dodatne detalje o tome koja je milicija posjedovala tu kuću.

Drugi izvor je ranije saopćio da je troje civila poginulo i 12 je povrijeđeno u eksploziji autobombe u kvartu Sadr City.

Sigurnosne službe pokrenule su istragu eksplozije kako bi ustanovile da li je riječ o nesretnom slučaju ili o terorističkom napadu.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...