Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata (do 12h) u Federaciji BiH testiran je 1.041 uzorak, od kojih je 137 pozitivnih na COVID-19.

Novi slučajevi registrirani su u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Unsko-sanskom, Bosansko-podrinjskom i Kantonu Sarajevo.

U Federaciji BiH do sada su testiran 70.261 uzorak, a COVID-19 je potvrđen kod 3.988 osoba.

Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljena su 1602 pacijenta, 74 pacijenta oporavila su se u protekla 24 sata.

Trenutno je aktivno 2.299 slučajeva-oboljelih od COVID-19, a do sada je zabilježeno 87 smrtnih slučajeva.

U posljednja 24 sata prijavljena su tri smrtna slučaja, radi se o ženskim osobama iz Goražda (1941.) i Kladnja (1939.) i muškoj osobi iz Banovića (1942.).

Izvor: Vijesti.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.