Proteklih dana očigledan je pad broja putnika koji ulaze u Federaciju Bosne i Hercegovine na 15 graničnih prijelaza, a od polovine marta do danas 20.615 putnika stavljeno je pod zdravstveni nadzor, mjere izolacije od 14 dana.

Kazao je to član Federalnog štaba civilne zaštite i direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović na konferenciji za medije.

“Današnjim danom ističu mjere izolacije za 2.011 osoba, a za koje su mjere izrekli Federalni sanitarni inspektori. Do sada su mjere izolacije istekle za 7.850 osoba”, istakao je Ajdinović.

Podsjetio je da su ponovno objavili spisak osoba koje krše izolaciju, a da se metoda pokazala učinkovitom.

Što se tiče aspekta kontrole cijena kaže da je formiran tim koji svakodnevno vrši inspekcijski nadzor, a da je do sada konstatovano 116 kršenja zakona te da su izrečene sankcije u iznosu od 213.350 KM.

“Veći broj subjekata nije kršio propise i podnose teret kao i građani Federacije BiH”, rekao je Ajdinović.

Najavio je da će Federalna uprava za inspekcijske poslove kontinuirano nastaviti rad na 15 graničnih prijelaza, te da će svaka osoba koja pređe granični prijelaz ići u izolaciju.

Više saznajte na izvornom linku: – U FBiH iz izolacije izašlo 7.850 osoba / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.