Drugi put u Hrvatskoj se održava protest protiv prava žena na abortus, pod nazivom “Hod za život”.

Marš je krenuo iz Zagreba, a, prema prvim procjenama, ove godine ih je manje za oko 14.000 u odnosu na prošlu.

Učesnici protesta pjevaju Thompsonove pjesme, a, osim mnogobrojne policije, osiguravaju ih i zaštitari Lupus osiguranja.

U Splitu su se protestima pridružili i gradonačelnik Andro Krstulović Opara i Davor Ivo Stier, hrvatski političar i diplomata, zastupnik u Evropskom parlamentu.

Okupljanje je počelo u 10 sati u Zagrebu na Trgu dr. Franje Tuđmana, u Splitu na Zvončacu, a u Rijeci na Korzu. U Splitu su demonstranti došli mašući zastavama i transparentima.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.