Dok se u Kini smanjuje broj novozaraženih koronavirusom, u Evropi, Južnoj Koreji i Iranu njihov se broj drastično povećava. 

Tako je onima koji su pratili porast broja oboljelih u susjednoj Italiji za oko zapelo povećanje broja zaraženih za nekoliko stotina u samo nekoliko sati. Jutros su u toj zemlji prijavljena 2.502 zaražena, što je skoro 250 više od brojeva koji su bili aktuelni jučer oko 19 sati.

Snažan rast epidemije izvan Kine primjećuje se i po broju mrtvih. Primjerice, u Italiji je jučer zbog zaraze novim sojem koronavirusa umro skoro jednak broj ljudi kao u cijeloj Kini. Kina je jučer zabilježila 33 nova smrtna slučaja, a Italija 27. Novi koronavirus posljednjih se dana širi brže izvan Kine nego u toj zemlji, u kojoj su zabilježeni prvi slučajevi zaraze krajem prošle godine.

U svijetu je zabilježeno više od 94.000 zaraženih i više od 3.220 umrlih od koronavirusa. U Italiji je, prema najnovijim informacijama, 107 mrtvih i više od 3.000 zaraženih.

U Hrvatskoj je u popodnevnim satima potvrđen deseti slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o vozaču kamiona iz Varaždina koji je bio u samoizolaciji.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – U Italiji 107 mrtvih, više od 3.000 zaraženih / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.