Nakon posljednjih događaja u Kantonalnoj bolnici Zenica, 45 osoba iz bolnice je smješteno u izolaciju. Kako je jutros za “Avaz” kazao Rasim Skomorac, direktor zeničke bolnice, slučaj pacijenta koji je bio pozitivan na koronavirus a koji je bio prethodnih dana smješten u ovoj ustanovi, prouzrokovao je brojne probleme. 

Medicinske sestre i tehničari su smješteni u kućnu izolaciju, a doktori su smješteni u izolaciju u Studentskom centru Zenica.
Ministar zdravstva ZDK Adnan Jupić danas je kazao da svako onaj ko je imao simptome u ZDK je testiran

– Ovo je drugi stepen ozbiljnosti od koronavirusa i u budućem periodu bit će više testiranja. Niko neće biti testiran iz straha i trebamo imati povjerenja u struku. Zdravstveni sistem je stabilan, napravljena je konsolidacija. Uspjeli smo napraviti premosnice. Neće biti manjka ljekara, na sve smo spremni odgovoriti – kazao je ministar Jupić.

Direktor bolnice Skomroac je dodao da su nakon saznanja o pacijentu pozitivnom na koronavirus poduzete sve mjere.

– Unutar Internog odjela smo izolirali i pacijente i bit će praćeni. Bit će testirani kako struka bude nalagala. Unutar samog Internog odjela zbog ‘ispadanja’ doktora i sestara iz pogona smo napravili preraspodjelu rada. Sve smo poduzeli na vrijeme – kazao je direktor. 

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "http://connect.facebook.net/hr_HR/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – U izolaciji 45 osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženim pacijentom u zeničkoj bolnici / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.