Jedinstvo će danas u sklopu 13. kola Prve lige FBiH odmjeriti snage sa Metallegheom.

Ekipa iz Bihaća u Jajce ide po nove bodove što bi ih, trebalo, vratiti ili barem djelomično približiti vrhu tabele. Međutim, u Jedinstvu će danas pored ranije suspendovanog Petrovića, nedostajati Miloš Galin, koji je također suspendovan zbog ponavljanja kršenja klupske discipline i neizvršavanja radnih obaveza.

Ekipa Vlade Jagodića ipak u goste ekipi Metalleghea ide spremna i po nove bodove, ali ipak, kod crveno-bijelih vlada poseban oprez, iako je ekipa iz Jajca na donjem dijelu tabele.

“Metalleghe u posljednje vrijeme ne pruža baš najbolje partije, u donjem dijelu su tabele i bodovi su im prijeko potrebni. Svjesni da nas čeka izuzetno teška utakmica, međutim ne idemo s bijelom zastavicom, cilj nam je da damo sve od sebe i ostvarimo pozitivan rezultat”, kaže golmana Jedinstva Ilče Petrovsk, te je dodao:

“Ono što želim istaknuti, jeste da je atmosfera među igračima na jednom visokom nivou, iako je bilo nekih sitnih turbulencija.”

ANALIZA

– Statistika i podaci gostujućih utakmica Jedinstva, i domaćih utakmica Methalleghea ipak minimalnu prednost daje ekipi iz Bihaća.

NK JEDINSTVO
– Kada su u pitanju gostujuće utakmice, Jedinstvo je u 12 odigranih kola u gostima igralo pet puta. Tri puta su izgubili, a samo dva puta slavili, i sa strane bodove donijelu u Bihać. Jedinstvo je u posljednje tri utakmice gubilo bodove na gostovanjima, i to kod ekipa Olimpika, Igmana i Orašja, a samo šest bodova u gostima su pokupili kod Čapljine i kod Slavena.

NK METALLEGHE BSI
– Što se tiče ekipe iz Jajca, utakmice na domaćem terenu im nisu bile u korist, što bi ekipu iz Bihaća, statistički trebalo dovesti u minimalnu prednost na današnjoj utakmici. U dvanaest utakmica koje su se igrale u Jajcu, Mealleghe je pokupio pet od mogućih petnaest bodova, ustvari, jednom su samo slavili, a dva puta su utakmice završene bez pobjednika, dok su šest bodova, ili dva puta izgubili na domaćem terenu.

Metalleghe se nakon dvanaest odigranih utakmica nalazi na četrnaestom mjestu sa deset bodova, sa gol razlikom 12:16, odnosno dvanaest postignutih i šesnaest primljenih golova. Ekipa Jedinstva je na šestom mjestu sa dvadeset i jednim bodom, sa gol razlikom 15:11, odnosno petnaest postignutih i jedanaest primljenih golova.

Susret se igra na Mračaju s početkom u 13:30 sati