U Kantonalnoj bolnici Goražde u toku je reorganizacija rada kojom se ukida Trijažni odjel i uspostavljaju normalni uslovi za pružanje usluga pacijentima iz oblasti sekundarne zdravstvene zaštite.

Direktorica ove ustanove prim. dr Nermina Kamenica podsjeća da je Kantonalna bolnica u skladu sa važećim preporukama svoj rad prilagodila uslovima pandemije.

– U dijelu gdje je bio smješten Trijažni odjel ponovo s radom od počinju specijalističke ambulante. Naši specijalisti radili su su i u protekla dva i po mjeseca ali smo usluge pružali u manjem obimu. Sada smo dužni omogućiti specijalističko-konsultativne preglede pacijentima u punom kapacitetu – pojašnjava dr. Kamenica.

S obzirom da će sa prvim junom, na području BPK biti zatvoren vanbolički primarni izolatorij koji je bio smješeten u privatnom objektu Zijada Ćurovića, u Kantonalnoj bolnici Goražde poduzeli su sve neophodne mjere u slučaju ponovnog širenja virusa COVID 19.

– Mi smo formirali operacionu salu za Covid pozitivne pacijente i eventualno trudnice, koji će nastaviti djelovati. U drugom dijelu imamo poseban ulaz za izolacionu sobu u slučaju da se pojave osobe koje su pozitivne. Također, trijažni kontejner ostaje do daljnjeg, bez obzira na trenutno povoljnu epidemiološku situaciju, pacijenti će i ubuduće morati prije ulaska u bolnicu proći trijažni postupak, a o ukidanju zabrane posjeta još uvijek se i ne razmišlja – istakla je Kamenica.

Izvor: Fena

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.