Nakon što je obrađeno 196 testova, potvrđena su 54 nova slučaja zaraze koronavirusom u Kantonu Sarajevo, javljaju iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

Radi se o rezultatima analize provedene u protekla 24 sata nad uzorcima prikupljenim u periodu od 21. do 25. jula ove godine. Dodavanjem i ovih rezultata, u Kantonu Sarajevo trenutno je 1.188 aktivnih slučajeva, saopštavaju iz ovog kantonalnog zavoda.

Na bolničkom liječenju u Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu nalazi se 75 osoba. Većina ih je vitalno stabilna, dok jedna od njih koristi potporu respiratora pri disanju. Tri osobe su otpuštene sa ovog bolničkog liječenja.

U protekla 24 sata, evidentiran je oporavak 21 osobe od zarazne bolesti COVID-19. Ukupno do sada u Kantonu Sarajevo su izliječene 723 osobe, dok ih je nažalost 25 preminulo.

U periodu od 12. do 26. jula ove godine, na osnovu preporuka epidemiologa, rješenjima inspekcije ili Ministarstva zdravstva KS naložene su 1.694 samoizolacije, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Izvor: Vijesti.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.