Nedavno je u Ključu održan radno konsultativni sastanak s ciljem ostvarenja ideje da se u Ključu snimi dokumentarno- igrani film radnog naziva“GENOCID U KLJUČU”.

Nosilac ovog poduhvata bilo bi udruženje logoraša “Omer Filipović” Ključ ,a produkcija filma je zadatak Multimedijalnog servisa “Egzit media” iz Sanskog Mosta.Partner bi bio Savez bošnjačkih nevladinih organizacija.Na sastanku su bili prisutni predstavnici političkog i vjerskog života,kao i predsjednici nekih udruženja. Jedan ovakav projekat treba da zabilježi istinu,iz dana u dan sve je manje živih svjedoka koji mogu autentično svjedočiti. Potpunu podršku u realizaciji ovog filma dat će i Medžlis Islamske zajednice poručio je glavni imam efendija Ermin Vučkić.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.