Turistički klaster „Una-sana“ provodi kraju implementaciju projekta “Plastic Free objekti u Nacionalnom parku Una”, u okviru projekta “Misli o prirodi!”

U okviru “Plastic Free objekti u Nacionalnom parku Una” projekta danas je održana još jedna, treća po redu, radionica „Alternativna rješenja zamjene jednokratne plastike“.

Prema riječima Elvire Fileković iz Turističkog klastera „Una-sana“ tokom proteklih radionica većina članica klastera prihvatila je alternativna rješenja zamjene jednokratne plastike staklenom ambalažom, na osnovu koje će dobiti certifikat „plastic free“, kojim se gostu pruža garancija da je osoblje uskladilo svoju ponudu sa zaštitom.

Evropska unija već je zabranila upotrebu desetak plastičnih proizvoda za svakodnevnu upotrebu. Ovaj trend nastoji pratiti i Grad Bihać kroz navedeni projekat, koji se realizuje u partnerstvu sa Centrom za promociju civilnog društva kojeg finansira Vlade Švedske.

Izvor:RTV USK

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.