U Mostaru otvoren Festival komedije “Mostarska liska”

Ovogodišnje izdanje se održava pod sloganom “Drugačiji život je moguć”

Autor: M. Sm.

Izložbom “Glumac lirskog treptaja”, koja je posvećena istaknutom bh. glumcu i reditelju Safetu Pašaliću, autorice Amine Abdičević, večeras je u foajeu Narodnog pozorišta Mostar (NPM) započela svečana ceremonija otvorenja 16. izdanja Festivala komedije “Mostarska liska“.

Ovogodišnje izdanje se održava pod sloganom “Drugačiji život je moguć”, a takmičarski program otvorit će predstava “Ime”, koju je u Pozorištu mladih Sarajevo režirao Admir Glamočak.

Uz ovo ostvarenje, u konkurenciji su “Zašto je poludeo gospodin R?”, rađena u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta Beograd, a koju je režirao Mostarac Bobo Jelčić, i “Anđeli Babilona”, koju je u Narodnom pozorištu Mostar postavio, također, Glamočak.

Također, publika će vidjeti i predstave “Mušica”, u režiji Silvija Vadle, u produkciji Gradskog kazališta Sisak i Doma kulture Kristalna kocka vedrine, “Narodni poslanik” “Oxygen Productiona” iz Sarajeva i reditelja Alena Muratovića te “Brak mrak”, koju je za “Presek Dijagonala” iz Beograda režirala Tea Puharić.

Posljednja predstava u konkurenciji je “Naši dani” Narodnog pozorišta RS iz Banje Luke koju je režirao Jug Radivojević.

(Autor: Avaz)

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.