Iračke snage sigurnosti ubile su najmanje 40 antivladinih demonstranata dok nasilje eskalira u Bagdadu i na jugu zemlje.

Demonstranti su u srijedu spalili iranski konzulat u svetom šiitskom gradu Nadžafu na jugu Iraka, što je Iran oštro osudio.

Otad je nasilje eskaliralo, 36 osoba je ubijeno, a više od 245 ranjeno. Još četvero demonstranata ubijeno je u Bagdadu, a povrijeđeno ih je 22.

Demonstranti optužuju vladu koju predvode šiiti za korupciju i ističu nezadovoljstvo zbog loših usluga javnih službi i visoke stope nezaposlenosti.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – U nasilju u Iraku ubijeno najmanje 40 demonstranata / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.