U nasilnim protestima povrijeđeno 65 ljudi, a 140 uhapšeno

Anadolija

Pariška policija objavila je da je najmanje 65 ljudi povrijeđeno, među kojima i 11 policajaca, a da je 140 osoba uhapšeno tokom današnjih nasilnih protesta u glavnom gradu Francuske.

Portparolka pariške policije Johanna Primevert u subotu popodne saopštila je nove informacije sa ulica, koje izgledaju kao ratna zona.

Pojedini demonstranti postavili su automobile i kontejnere za smeće u centru Pariza, nakon što ih je policija rastjerala sa lokacije oko Trijumfalne kapije, gdje su se dogodili nasilni sukobi.

Sporadične tuče sa policijom izbile su u subotu popodne u centru Pariza, jer su neki od demonstranata pokušali da naprave improvizovane barikade koristeći debele daske i druge materijale.

Takozvani “žuti prsluci“ pozvali su u subotu na nove demonstracije i blokade puteva širom Francuske, uključujući i glavni grad, gdje su protesti prošlog vikenda prerasli u nasilje.

Protesti su organizovani zbog povećanja poreza i politike koju vodi Vlada predsjednika Emmanuela Macrona. Počeli su demonstracijama vozača zbog povećanja poreza na gorivo, a sada uključuju širok spektar zahtijeva vezanih za visoke troškove života u Francuskoj.1

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...