Tri migranta zadobila su danas lakše tjelesne povrede u sukobu sa policijom na graničnom prijelazu Maljevac u Velikoj Kladuši, a među povrijeđenima se nalazilo i dijete od pet godina, prenosi portal Klix.ba.

“Primljena su tri pacijenta, odnosno tri migranta, koja su zadobila lakše tjelesne povrede nanesene tupom silom. Da li su one nastale nekim tupim predmetom ili drugačije, to se nije moglo utvrditi. Također, primili smo i jedno dijete starosti pet godina, koje je zadobilo povredu očiju. Pretpostavke da su da je poprskano suzavcem ili papar sprejom”, kazao je za Klix.ba Faruk Trgić, iz Hitne službe Doma zdravlja Velika Kladuša.

Kako prenosi Klix.ba, on je rekao da se navedena intervencija dogodila u 12:45 sati, kada je vozilo hitne pomoći stiglo na granični prijelaz u Maljevcu i prevezlo troje povrijeđenih u velikokladuški Dom zdravlja.

“Tu je bilo još povrijeđenih osoba, ali se radilo o minornim povredama i njima su na licu mjesta pomoć pružili djelatnici Ljekara bez granica. Inače, tim Ljekara bez granica sanira neke ‘sitnije’ povrede, dok povrede nešto krupnijeg tipa preuzima tim hitne pomoći”, pojasnio je Trgić.

Pored ovih dešavanja, portal usn.ba prenio je da su među povrijeđenima bila i dva policajca.