Najmanje tri osobe su poginule u neredima uoči utakmice fudbalskog prvenstva Hondurasa, prenosi AFP. Navijači Olimpije i Motage, ljutih gradskih rivala, sukobili su se izvan Nacionalnog stadiona u prijestonici Tegusigalpi, prenosi AFP. U obračunu su korišteni noževi i vatreno oružje.

Žulijet Čavarija (Julieth Chavarria), predstavnica bolnice “Escuela”, izjavila je da je sedam osoba primljeno u bolnicu, od kojih je troje umrlo, dok su preostale četiri na ljekarskom tretmanu.

Neredi su počeli kada je napadnut autobus sa ekipom Motage. Tom su prilikom trojica igrača povrijeđena, objavio je predsjednik kluba Pedro Atala.

– Autobus je zasut bocama i kamenjem, igrači su vrištali i bacali se po autobusu – izjavio je trener Motage Dijego Vaskez (Diego Vasquez).

U bolnici su završili igrači Emilijo Izagire (Emilio Izaguirre), Džonatan Rogije (Jonathan Rougier) i Roberto Moreira. Neredi su izbili izvan stadiona uprkos tome što je ovaj meč visokog rizika osiguravalo više od 5.000 policajaca. Utakmica je zbog nereda suspendirana. Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba