U njemačkom Dortmundu šetnja za Srebrenicu

avaz

Povodom 11. jula, dana sjećanja na žrtve genocida Srebrenice, Medžlis Islamske zajednice Dizeldorf u suradnji s bh. džematima regije Sjeverna Rajna – Vestfalija i drugim organizacijama iz civilnog sektora organizirao je u Dortmundu mirnu protestnu šetnju i prisjećanje na taj kobni dan.

Organizator navodi da je toj šetnji prisustvovalo oko 1.500 posjetilaca, koji su odali počast žrtvama genocida stradalim prije 22 godine.

Koordinator, uime Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj, te mirne protestne šetnje Amir Aletić kaže da im je čast što je ta manifestacija, sada treći put, održana u Dortmundu.

– Ohrabruje činjenica da ima poštenih i dobrih ljudi svih nacija i vjerskih orijentacija koji znaju imenovati ta svirepa ubistva genocidom i koji suosjećaju sa članovima porodica preživjelih, koji proživljavaju teške dane – rekao je prije tog događaja.

Obučeni uglavnom u bijelu odjeću sudionici mirne protestne šetnje krenuli su od Katharinenplatza, išli kroz centar grada do crkve Reinold. Tu je upriličena centralna manifestacija na kojoj su se obratiti predstavnici raznih religija, političkog života i civilnog društva.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...