U Novom Travniku dan žalosti

Federalna.ba

U Novom Travniku danas je proglašen dan žalosti, u povodu sinoćnje saobraćajne nesreće u kojoj su poginule dvije osobe, a tri su ozlijeđene.

– Održan je sastanak štaba civilne zaštite i danas smo proglasili dan žalost zbog nemilog događaja u kojem su poginule dvije osobe, a tri su ozlijeđene. Dan žalosti će biti i na dan sahrane poginulih – kazao je pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu općine Novi Travnik Hamid Migalo.

U krvi 34-godišnjeg vozača R. N., koji je priveden nakon sinoćnje prometne nesreće u kojoj je udario u pet pješaka u Novom Travniku, bilo je više od tri promila alkohola u krvi, izjavio je glasnogovornik MUP-a Srednjobosanskog kantona Hasan Hodžić.

– Protiv njega se poduzimaju zakonom predviđene mjere i radnje. Službenici sektora Krim policije, pod nadzorom nadležnog tužitelja, izvršili su uviđaj te poduzimaju i druge mjere i radnje na dokumentiranju ovog krivičnog djela – kazao je Hodžić.

Prema neslužbenim informacijama, privedeni vozač sutra će biti predan u nadležnost Tužilaštva SBK-a.

U prometnoj nesreći, koja se dogodila sinoć u Novom Travniku, poginule su 30-godišnja H.A. i njena maloljetna kćerka, dok je troje djece ozlijeđeno.

Dvoje ozlijeđene djece prebačeno je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, a jedno je zadržano u bolnici u Travniku.13

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...