U OKVIRU KAMPANJE “ISKLJUČIMO NASILJE NAD ŽENAMA I DJEVOJČICAMA ZAJEDNO” U BIHAĆ STIŽE UN WOMEN BIH NARANDŽASTI AUTOBUS

Biscani.net

Svake godine širom svijeta, od 25. 11, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, do 10. 12, Međunarodnog dana ljudskih prava, provodi se kampanja ‘16 dana aktivizma u borbi protiv rodno zasnovanog nasilja’, koja za cilj ima podizanje svijesti javnosti o problemu nasilja nad ženama i djevojčicama. Ove godine, UN Woman BiH, kao dio globalne akcije provodi kampanju “Isključimo nasilje zajedno nad ženama i djevojčicama” u osam bh. gradova, uključujući i Bihać.

S ciljem animiranja javnosti, kampanja je osmišljena tako da Narandžasti UN Women autobus nudi besplatnu loko vožnju (gradske linije, i relacija grad – prigradska mjesta i općine), u kojem građani i građanke imaju priliku u direktnom razgovoru sa predstavnicima policije, zdravstvenih institucija, socijalnih službi i nevladinih organizacija, saznati više o vrstama nasilja, načinima sprečavanja i zaštiti onih koji su preživjeli nasilje.

Nakon Livna, koje je bilo početna stanica kampanje, narandžasti UN Women autobus, 27.11.2018. dolazi u Bihać. Na Gradskom trgu u Bihaću u 12 sati planirane su izjave za medije, a prisutnima će se obratiti:

Šuhret Fazlić, gradonačelnik
Jasna Topić, kantonalna koordinatorica za borbu protiv nasilja na području USK
Predstavnici policije, Pedagoškog zavoda USK, pedagozi te zdravstveni i radnici iz Centra za socijalni rad
Predstavnik/ca UN Women BiH

Dva dana, 27. i 28.11., autobus će voziti u Bihaću. Prvi dan vozit će na relaciji Bihać – Vikići od 7:30 do 11 sati, i na relaciji Bihać – Brekovica u periodu od 13 do 15:30 sati. Naredni dan, 28.11., autobus će voziti kombinovano, na istim relacijama, ali u periodu od 7: 30 do 14:30.9

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...