U ovoj raspaloj kući odrasla je Seka Aleksić: Nije imala kupatilo, šporet, spavala je na strunjači

Njene nekadašnje komšije za pjevačicu, koja se izdigla iz blata i radom stekla sve ono što danas ima, imaju samo riječi hvale

Avaz.ba

Seka Aleksić sada uživa u luksuznom životu, ali nekada nije bilo tako. Ona je djetinjstvo, nakon što je pobjegla iz ratom zahvaćenog Zvornika, provela u bijedi, u selu Lipolist pokraj Šapca.

Njene nekadašnje komšije za pjevačicu, koja se izdigla iz blata i radom stekla sve ono što danas ima, imaju samo riječi hvale, prenosi “Kurir”.

Prema priči starijih mještana, pjevačicina majka Ibrima baš se mučila tokom odgajanja Seke i njenog brata. Oni su se zbog neimaštine često selili, a najduže su se zadržali u jednoj maloj, oronuloj kući.

– Seka je s porodicom prvo živjela u jednoj sobi u školskom dvorištu koje više nema, potom kod mog komšije u dvorištu, a onda su se preselili u ovu malu kuću. Nije imala novca, ali je ipak uvijek bila raspoložena. Svi su je voljeli. Seka je bila dobar đak i uvijek je voljela pjevati. Svima je drago što je uspjela u životu. Zaslužila je sve najljepše jer se njena majka dosta namučila u životu s djecom i mužem koji je volio popiti. Njen pokojni otac Milorad se odselio u Loznicu – kazao je jedan stariji čovjek za “Kurir”.

Pjevačica je prije četiri godine posjetila svoje selo jer je željela kupiti jedan kafić.

– Vidjeli smo je u bijelom Mercedesu. Čuli smo da se raspitivala za jedan kafić koji je planirala kupiti, ali na kraju ga nije uzela. Znam da je željela imati nešto svoje, a inače je ranije dosta pomagala ljudima koje poznaje cijeli život – kazao je konobar za “Kurir”. 

U selu smo saznali da je Ibrima, nakon što se razvela, započela život s izvjesnim Nedeljkom Ignjatovićem.

– Seka je s porodicom u kući pokojnog Nedeljka živjela tri godine. Znam da je bila dobro i poslušno dijete. On ju je vozio u Zvornik i Loznicu kada je snimala ploče i imala gostovanja. Dosta joj je pomagao. Kada se njena majka rastala od njega, i Seka je otišla. Nije mu bila na sahrani jer mislim da nije ni znala da je preminuo – kazao je komšija.

Pjevačica danas uživa u luksuzu u Staroj Pazovi koji je sama mukotrpnim radom i trudom stekla. Porodica je njena najveća sreća, a najveću sreću osjetila je kada je rodila sina Jakova sa suprugom Veljkom Piljikićem.

(Autor: Avaz)