Vjernici SPC i večeras šetaju u više gradova u Crnoj Gori u znak protivljenja usvajaju Zakona o slobodi vjerosipovijesti.

Litija

je održana ulicama Podgorice, a okupljeni su uzvikivali “Ne damo svetinje” ali i “Crna Gora i Srbija, to je jedna familija”.

Pristalice Srpske pravoslavne crkve sa Žabljaka i, prvi put iz Šavnika, sa sveštenicima iz ovih mjesta, danas su nakon molebana u crkvi Svetog Preobraženja prošetali gradom u znak protesta zbog donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Oni su se kretali glavnim ulicama do autobuske stanice i nazad pjevajući, između ostalog, i o Kosovu.

Klicali su Svetom Savi, uzvikivali “Ne damo svetinje” i druge parole.

Okupljanje je proteklo bez incidenata, ali je za to vrijeme saobraćaj trasom njihovog kretanja bio obustavljen.

Litije su održane i u Beranama, Herceg Novom, Nikšiću, Tivtu, Budvi, Plužinama…

Danas su se na društvenim mrežama širili snimci i fotografije dolazaka na litiju u Podgorici.

Na snimku objavljenom na stranici “Pleme Kuči” dominiraju trobojke sa “ocilima” ili drugim motivima. Crnogorske zastave na snimku se ne vide.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – U Podgorici se ori “Crna Gora i Srbija to je jedna familija” / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.