Na lokalitetu Crna Rijeka, predstavnici Koordinacije boračkih udruženja općine Bužim, učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća, odali su počast komandantu i heroju oslobodilačkog rata Nesibu Malkiću i poginulim borcima 210. viteške oslobodilačke brigade na spomen obilježju u Nišićkoj visoravni Općine Živinice.

Učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća na spomen obilježju u Ilijašu, također, je odata počast šehidima i poginulim borcima jedinice Crni labudovi.

Pored navedenih lokaliteta, Koordinacija je posjetila porodicu i mezar Federalnog ministra za boračka pitanja rahmetli Salke Bukvarevića koji je preminuo 29. jula 2020. godine na klinici za plućne bolesti Podhrastovi, Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Iz Koordinacije boračkih udruženja općine Bužim kažu da je cilj ovih posjeta da se ne zaborave najbolji sinovi i heroji ove zemlje. Na kraju možemo zaključiti da je zahvaljujući hrabrosti naših svih boraca, velikoj žrtvi bosanskih šehida, ratnih vojnih invalida, sačuvana je naša država Bosna i Hercegovina, poručili su iz Koordinacije.

Izvor: Cazin.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.